Fredag aften stod menuen på vores yndlingsret fra Rita: Yamsfritter med en superlækker karrysovs med masser af grøntsager og svinekød. Vi har fået det en gang før og det er rigtig godt – måske fordi der ikke indgår hverken fisk, palmeolie eller rå løg i retten…
Vi har nu i to uger fået maden serveret morgen og aften samt en madpakke pakket til frokost – Universitetet betalte. Det er har været dejlig let og noget af en luksus. Fra i dag skal vi så selv i gang med at købe ind og lave mad – alternativet er at betale Rita for at gøre det – 335 cedi hver 14. dag = 2680 kr. om måneden. Det er vi ret sikre på, vi kan gøre billigere selv, så i dag har vi været ude og købe ind for første gang… Men mere om vores egne kogekunstner en anden gang, først lidt om hvad Rita serveret for os (se billeder af den sidste uges mad ved at klikke på billedet til højre)…
Morgenmad
Til morgenmad har juice, Nescafé og Picwick-te været faste ingredienser. Desuden har vi ofte fået frisk frugt, ananas, papaya eller vandmelon og også tit en omelet – gerne med løg, tomat eller kød i. Det ghanesiske brød er generelt hvidt og meget luftigt og vi har fået det i en rund og en firkantet version – den firkantede ofte efter en tur i toasteren og med appelsinsyltetøj imellem. Vores klare favorit er havregrød med banan – og det værste er sandwich med rå løg og fisk! Jeg drak kaffe og børstede tænder, men kunne stadig smage det længe efter!
Frokost
Vi har begge frokost med på arbejde og det har generelt været en sandwich, en plastikbakke med noget frugt og en flaske dl. juice. Sandwichene har nogle gange været toastede og har tit indehold appelsinsyltetøj, hakket kød fra dåse eller fisk. Frugten har varieret mellem ananas, vandmelon, papaya og bananer.
Aftensmad
Til aften har vi fået lidt af hvert. Generelt har vi fået ret mange grøntsager og endda forskellige former for salat (rå grøntsager) og vi har næsten altid fået frugt til dessert. Desværre har vi også fået rigtig meget stærk, olierig fiskesovs og helt usandsynlig meget helt friturestegt fisk.
Vi har overvejet om Rita måske har lavet mad til hvide mennesker før, dels på grund af de mange lækre grøntsager, dels fordi vi nogle gange har fået rigtig meget dressing på salaten og kolde baked beans henover, hvilket har fået os til at tro, at hun måske er blevet inspireret af det amerikanske køkken.
Ellers har vi fået: Ris og fisk. Fufu og kylling. Pomfritter, fisk og salat med kød. Ris, kylling og salat. Kartoffel-kugler, fisk og salat. Yams, grøntsager i palmoil og fisk. Pasta med stærk fiske-oksekød-tomatsovs og den leende ko ost. Jollofrice, råstegte grøntsager og fisk. Ris, fisk og salat med æg, bønner fra dåse og rå løg.
Generelt skal vi bestemt ikke klage, men en ting er helt sikkert: Fremover bliver der mindre helstegt fisk, færre rå løg og mindre olie.
P.s. Til højre kan I se et billede af vores første hjemmelavede morgenmåltid – det tog os så en times tid at fremstille…
søndag den 14. februar 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar