Opskrifter

Her lægger vi opskrifter op efterhånden som vi prøver dem af i TV-køkkenet

Rastamandens Bønneret
(En meget stor grydefuld)

2 løg
3 fed hvidløg
1 stykke ingefær
2 dåsefulde tørrede hvide bønner
1 stort bundt kontomire leaves (eller spinat)
1 håndfuld citrongræs
½ lyst brød
2-4 spiseskefulde karry
1 bouillon terning
olie
salt
Ris nok

Bønnerne sorteres, skylles og forkoges en halv times tid. Løg, hvidløg og ingefær hakkes fint. Kontomire bladene skylles og snittes fint. Brødet rives i mindre stykker. De visne ender pilles af citrongræs og det skæres i ca. 5 cm. lange stykker. Løg, hvidløg og ingefær svitses i olie, karry og bouillonterning svitses med. Bønner og citrongræs tilsættes sammen med ca. ½ liter vand. Det hele simrer ca. ½ time før kontomire leaves tilsættes. Igen småkoger retten knapt en halv time.  Brødstykkerne koger med de sidste 5 minutter.
Serveres med ris.



Groundnutsoup, riceballs og Kontomire
(Til ca. 4-6 personer)

4 løg
1 chili
1 stykke ingefær
3 fed hvidløg
1 bouillon terning
½ dl. groundnut paste
evt. lidt oksekød eller fisk
olie
salt
6 dl. ris (halvt skårne, halvt almindelige)
Et bundt kontomire leaves (eller en pose helbladet spinat)

Hak løg fint. Hak chili, ingefær og hvidløg utroligt fint eller mas det godt i en morter. Bland jordnøddepasta med rigeligt vand til det har en flydende konsistens. Svits løg, chili, ingefær, hvidløg og evt. kød i en gryde. Tilsæt salt og bouillonterning. Varm imens jordnøddeblandingen op til det næsten koger. Tilsæt jordnøddeblandingen til løgene sammen med ca. ½ liter vand og lad det småsimre en halv time-tre kvarter.
I mens koges risene: Først bringes almindelige ris i kog i rigeligt vand. Derefter tilsættes de skårne ris og de koger videre. Rør jævnligt og tilsæt mere vand. Risene er færdige når konsistensen er klistret og risene er blevet en ensartet masse.
Til sidst dampes kontomire leaves, der forinden er skyllet godt og skåret i strimler. Tilsæt lidt salt under dampningen.
Anretning: Form kugler af risen på størrelse med en tennisbold, læg en kugle i en dyb tallerken og hæld et par skefulde jordnøddesauce og en skefuld kontomire leaves ved.